Intrebari frecvente

Ce reprezinta operatiunea de picking in xTrack WMS ?

Picking-ul este procesul de selectare si colectare a articolelor ce apartin unei comenzi de iesire in vederea livrarii acestora catre clienti sau catre alte depozite daca este vorba despre o comanda de transfer. Operatiunea de picking poate fi realizata in mai multe moduri iar pentru o crestere a eficientei de cele mai multe ori se apeleaza la efectuarea acestuia prin taskuri. Un task reprezinta o actiune alocata de catre aplicatie unui lucrator din depozit pentru a fi executata. Spre exemplu, taskul de picking indica operatorului din depozit de unde trebuie sa culeaga marfa, ce marfa trebuie ridicata de la raft precum si cantitatea aferenta.

Dintre optiunile pe care aplicatia xTrack WMS le ofera in privinta picking-ului amintim:

  • Algoritm de picking configurabil in functie de specificul fluxurilor operationale ale clientului
  • Folosirea unei game largi de tehnolgii (pick by voice, pick by light, pick by paper, pick by mobile terminal etc.)
  • Picking prin task-uri prioritizate pe diferite criterii
  • Generare etichete pentru paletii pick-uiti

Ce inseamna Transport Management System?

Aplicatia xTrack TMS (Transport Management System) este un sistem performant destinat optimizarii fluxurilor operationale in domeniul transportului.
In aplicatia xTrack TMS se disting doua componente majore:

Prima componenta este cea a firmelor de distributie si are urmatoarele caracteristici:
-    este folosita de companiile care apeleaza la servicii de transport pentru realizarea distributiei de marfuri
-    se gestioneaza transporturile efectuate cu flota proprie sau cu masini inchiriate
-    optimizarea transportului prin reducerea costurilor aferente
-    furnizarea solutiei optime de transport (tip auto), traseu optim, oferta de la prestatorii de servicii
Cea de-a doua componenta este cea a transportatorilor:
-    se adreseaza firmelor de transport care presteaza servicii de transport catre terti
-    ofera gasirea masinii optime pentru fiecare cerere de transport tinand cont de optimizarea costurilor
-    gestioneaza cererile de clienti si statusul acestora, ofertarea, facturarea serviciilor de transport si incasarea acestora
-    ofera modulul casa de expeditie
Gasirea unei solutii optime de transport se poate realiza si prin gasirea unui subcontractor pe o anumita ruta de transport. Pentru serviciile oferite de terti se realizeaza urmarirea incarcarilor, descarcarilor, a corectitudinii facturilor emise de transportator si a platii acestora.
Aplicatia xTrack TMS se poate interfata cu aplicatia xTrack WMS pentru o gestionare optima a fluxului Supply Chain iar pentru confirmarea facturilor de transport, plati si incasari dupa caz, se pot realiza interfatari si cu aplicatii de tip ERP, CRM sau aplicatii de urmarire a traficului pe harti GPS.


Ce inseamna WMS - Warehouse Management System?

Warehouse Management System reprezinta o solutie software care implementeaza un management automatizat al depozitului si care permite gestionarea centralizata a sarcinilor de zi cu zi. Solutia xTrack WMS raspunde complet la cerintele logisticii moderne folosind cele mai noi concepte pentru un management al depozitului eficient si este dedicata gestionarii activitatilor din cadrul depozitelor de marfuri, distributie, curierat, 3PL, productie si altele. Ca principii de baza in aplicatia xTrack WMS exista doua fluxuri, unul de documente si unul de marfa sau un flux logic si unul fizic sau scriptic si faptic. La baza fluxului de documente sta comanda care poate fi de Intrare, de Iesire, de Mutare, de Transport, de Productie sau de Inventar, acestea fiind si modulele functionale ale aplicatiei WMS. Fiecarei operatiune fizica din depozit corespunde unei comenzi. Pe langa modulele functionale mai exista modulele de administrare, raportare, facturare si interfata WEB clienti. Printre beneficiile aduse de xTrackWMS se numara:
•    Informatii in timp real
•    Optimizarea fluxurilor din depozit si a stocurilor
•    Management al task-urilor de activitate pentru eficientizarea muncii in depozit
•    Automatizarea fluxurilor de date intre departamentele companiei
•    Reducerea spatiilor de depozitare
•    Identificarea rapida a eventualelor erori si instrumente de reglare a acestora


Ce inseamna Software as a Service?

Conceptul de SaaS constituie o alternativa practica avand in vedere ca aplicatia poate fi instalata impreuna cu baza de date pe un server extern cu acces prin internet la o adresa web specifica. Accesul in aplicatie se face pe baza de nume utilizator si parola iar accesarea se face simultan de catre mai multi utilizatori chiar si prin intermediul echipamentelor mobile, in functie de specificul informatiei procesate. Se ofera de asemenea posibilitatea salvarii automate si restaurarii informatiilor procesate, ori de cate ori este necesar.
Prin Saas nu este necesara achizitionarea aplicatiei si nici a licentelor software utilizate. In schimbul unei taxe de initializare a serviciului, a unor costuri lunare proportionale cu numarul de tranzactii efectuate in cadrul aplicatiei, clientul obtine siguranta si stabilitate in utilizarea sistemului, garantate prin centrul de date omologat unde se efectueaza gazduirea. Totodata clientul are un acces permanent la aplicatie fiind disponibil de la orice locatie care are conexiune la internet.